torstai 25. maaliskuuta 2010

Kasvua!Nyt alan tajuamaan, kuinka tyydyttävää kasvien kasvattaminen on. Olen ollut aivan innoissani tuosta ohrasta, jota olen kissoille laittanut kasvamaan. Ja nopeasti se onkin lähtenyt kasvuun. Kertoo paljon taidoistani, jos innostun näinkin paljon ohran kasvusta, ohra kun taitaa olla todella helppo kasvattaa... Olisin kyllä voinut kylvää jyviä paljon tiheämmin. Pitänee varmaankin hommata isompi alusta ja ohran jyviä ja laittaa niitä ihan reilusti kissoille kasvamaan.

Toinen kasvi, jonka kasvuun olen ollut todella iloinen on tuo vanhempi palmuvehkani, jonka uusi tulokas on kasvanut muutaman viime päivän aikana ihan huimaa vauhtia. Kaveri on näköjään tykännyt, kun olen aloittanut lannoittamisen.Ensi viikolla menen ostamaan ainakin yhden amppelin. Ihan varmasti menen. Pakko saada uusi kasvi olkkariin!! Ja toinen tarpeellinen hankinta tulee olemaan kissankarkoite, jota ajattelin suihkuttaa kasveihin. Sattuuko kukaan tietämään, voivatko tuollaiset kissankarkoitteet vahingoittaa kasvia? Täytynee varmaan vierailla jossain kukkakaupassa kysäisemässä...
Tänään täytyy väsätä vielä loppuun yksi opinnäytetyöhön liittyvä power point-esitys, mutta sen jälkeen ajattelin istuttaa sitruunansiemeniä, kuten Yaelian ehdotti. Oi, olisi ihanaa kasvattaa oma pieni sitruunapuu!! :)

8 kommenttia:

 1. Kissat ainakin inhoaa etikan hajua, en ole kyllä kokeillut mihinkään. Toisaalta etikassa on kyllä niin voimakas haju, että voi ottaa omaankin nenään. Mutta etikka ei ole ainakaan myrkyllistä.

  Meidänkin kissa tykkää syödä tuota ohraa, harvoin vaan tulee laitettua kasvamaan. Olisi kyllä ihan hyväksi.

  VastaaPoista
 2. Etikkaa olen kanssa miettinyt, mutta pelkään ehkä vähän oman nenän puolesta! :) Kuten sanoit, niin etikassa on vähän ihmistäkin ärsyttävä haju. Toinen, jota olen miettinyt on veteen sekoitettu sitruunamehu. Sekään ei varmaan tekisi pahaa kasveille, mutta pitäisi ehkä kisut kaukana.

  VastaaPoista
 3. Kommentoin aiemmin,mutta jostain syystä ei kommenttini tänne tullut,eli uusi yritys.Mun mielestä on aina ihanaa tarkkailla,miten kasvit kehittyy ja kasvaa.Siitä sitruunasta valitse sitten hyvät siemenet,ne sellaiset litteät eivät ole hyviä.

  VastaaPoista
 4. Yaelian: tarvitseeko siemeniä mietenkään litoottaa ennen istuttamista? Vai laitanko vaan suoraan multaan ja ohut kerrot vielä multaa päälle? Entä kuinka paljon kannattaa kastella? En siis vielä eilen ehtinytkään istuttaa...

  VastaaPoista
 5. Suoraan multaan vaan,en koskaan niitä liottanut.Normaalin verran kosteutta tarvitsevat.

  VastaaPoista
 6. Joo, ei saa päästä kuivamaan, ei siinä sen kummempaa.

  VastaaPoista
 7. Ok, täytyy kyllä kokeilla! :) Kiitokset kommenteista!

  VastaaPoista
 8. Kylvimme myös ohraa töissä asiakkaiden kanssa ja tarkoituksena oli laittaa ohrat sitten poikien mukaan kotiin. Jostain syystä ohrat eivät lähteneet itämään juuri lainkaan ja purkit olivat aika surullisen näköisiä kun sieltä törrötti vai muutama hassu heinä. Olivat sen verran kamalan näköisiä ettei niitä voinut laittaa sellaisenaan poikain matkaan. Teimme sitten hätäratkaisun ja ostimme jokaiselle oman narsissin.

  Että ihan hyvällä tolalla on sinulla kukka-asiat, toiset eivät saa edes ohraa kasvamaan :D

  VastaaPoista