tiistai 23. maaliskuuta 2010

Keväthaaveilua ja kiirettä

Tänään on ollut pitkä päivä opiskelujen ja töiden kanssa. Opiskeluissa on menossa neljäs ja viimeinen pitkä työharjoittelu, jonka lisäksi teen töitä muutamana iltana viikossa. Vaikka harjoittelut ovat todella mielenkiintoisia, ne ovat myös haastavia ja se tuppaa vähän väsyttämään. Sellaisina päivinä kun on vielä töitä harjoittelun jälkeen, päivistä tulee matkat mukaan luettuna sellaisia 12-13 tuntisia. Huh... Kotona onneksi odottavat aina ihanat kissat (poikaystävä valitettavan harvoin voi odottaa, koska hän tekee iltatöitä ja vuoromme menevät useimmiten arkisin ristiin). Tänään haaveilin koko kotimatkan keväästä ja kesästä. Tuntuu, että tämän talven lumikasat eivät ikinä sula pois! Haluaisin jo pian kauniita kukkia parvekkeelle! Tänä keväänä/kesänä olisi myös tarkoitus kunnostaa parvekkeen tuolit ja pöytä. Olisi kiva saada parvekkeelle myös vaikkapa tällainen ihana auringonkukka:


Harjoittelun lisäksi olen myös muutamalla vapaavalintaisella kurssilla, jotka oli pakko tunkea mukaan tähän kevääseen, että saan kaikki kurssit kasaan ennen valmistumista). Valmistun siis tämän vuoden joulukuussa. Olen siis vapaavalintaisella "Puutarha terapiana ja mielenvirkistyksenä"-kurssilla (joo, kuulostaa vähän hölmöltä, mutta opiskelemallani alalla puutarhatoimintaa käytetään usein kuntoutusmuotona). Kurssi on aika lyhyt, eikä todellakaan vaikea, mutta tehdään siellä silti jotakin. Eilen laitoin kurssilla ohraa itämään kissoille, jos ne vaikka sen jälkeen armahtaisivat vähän viherkasvejani... Itämään laitoin myös chiliä ja sitruunamelissaa. Ohran toin kotiin, koska se tarvitsee paljon kosteutta ja koululla en voisi sitä tarpeeksi kastella. Nuo kaksi muuta ovat koululla, enkä ole harjoittelun takia päässyt seuraamaan niiden kasvun edistymistä.

Puutarhakurssilla katsoimme myös vanhan 90-luvulla videoidun pätkän Aarno Kasvin puutarhaohjelmasta. Se oli tahattomasti ja tahallisesti koominen nostalgiapläjäys, joka nostatti muutamat makeat naurut ja antoi pari ideaa parvekkeen laittamiseen. :)

En malttaisi odottaa ensi viikkoon,koska sitten on taas rahatilanteen kannalta mahdollista mennä kauppoihin katselemaan viherkasveja ja muuta mukavaa. Kovasti haluaisin vierailla erityisesti Lanternassa, joka on tässä mukavan lähellä ja jonne pääsee helposti julkisilla. Siellä on myös kaikkea ihanaa kasveihin sekä kodin- ja pihan sisustukseen liittyen! En vain ikinä pääse sieltä pois ostamatta jotain. Mutta sitä täytyy odottaa ensi viikoon asti, koska tällä viikolla kaikki raha taitaa mennä elämiseen...

Terveisin väsynyt, mutta onnellinen Virvatuli

PS: Kissat olivat eilen järsineet lähes kaikkia anopinkielen lehtiä. Harmitti!!!! Kasvi on tietääkseni myös myrkyllinen, mutta eivät kissat ole kyllä osoittaneet mitään erikoisia merkkejä. Täytyy varmuuden vuoksi ja jatkon varalle ostaa kuitenkin lääkehiiltä kaappiin jemmaan...

7 kommenttia:

 1. Hetkonen... Meidän koulussa oli samanniminen kurssi (jolle en kuitenkaan osallistunut), onkohan meillä ihan sama ala kyseessä? O_o Huomenna töissä kylvetään yrttejä ja kesäkukkia potilaiden kanssa. Kurssista olisi voinut olla kyllä mulle hyötyä...

  VastaaPoista
 2. Heh, saattaa ollakin sama ala. :) Opiskelen siis toimintaterapeutiksi!

  VastaaPoista
 3. Ei oo todellista! :D Mä valmistuin jouluna toimintaterapeutiksi...

  VastaaPoista
 4. Oikeesti! :D Aika hassu yhteensattuma, meitä ei kuitenkaan ole niin hirveesti Suomessa! :) Juu, mulla vika harjottelu menossa ja opinnäytetyötä tehdään koko ajan.

  VastaaPoista
 5. Huh, sulla on kyllä tosi pitkiä päiviä,yritä kestää!
  Kyllä se kevätkin vielä tulee,just yhdessä blogissa oli joku ottanut kuvan jo päätään ylöspäin työntävistä kasveista jossain lämpimässä nurkassa Helsingissä.
  Kivalta kuulostaa tuo kurssi.Voi niitä kisuja,kun olivat niit lehtiä jyrsineet.Laita ihmeessä jotain kissankarkotinta niihin.Ja pieni vinkki,mulla oli vielä Suomessa asuessa monta appelsiinin-ja sitruunansiemenestä kasvatettua pikku hedelmäpuuta.Kasvoivat hyvin ja eivät lainkaan kiinnostaneet kissaa.....Kokeilepa..

  VastaaPoista
 6. Yaelian: Juu, ehkä se kevät tännekin vielä joskus koittaa. Onhan nuo lumet jo pikkasen alkaneet sulaa! :) Hyvä idea tuo sitruuna- ja appelsiinipuun siemenet. Kotona onkin yksi sitruuna, voisin sen siemenet laittaa itämään. Ohrakin itää jo aika hyvällä mallilla, ehkä sen pureskelu vähän hilitsee kissojen viherkasvienjärsimishimoa!

  VastaaPoista
 7. Laita ihmeessä.Kestää jonkun aikaa,mutta aikan nopeasti ne lähtevät itämään.Ja niissä lehdissä on ihana tuoksu!

  VastaaPoista