sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Kissoja ja innoittajia

Tulinpa sitten vielä bloggaamaan toisen päivityksen. Yaelianin toiveesta laitan vielä muutaman tänään nappasemani kuvan kisuista. Laitan myös kuvia innoittajastani, poikaystäväni isän kauniista piilopuutarhasta Israelin Tel Avivissa, jossa
vierailimme viime kesänä.

Ylhäällä kuvassa Otto ja Niilo sunnuntaipäivän pesuhetkellä.
Oikealla vanha herramme Otto. Se on puoliksi norjalainen metsäkissa ja puolet siitä on maatiaiskissaa. Niilo on edellisten omistajien mukaan rodultaan eurooppalainen.Otto on ollut poikaystävälläni lapsuudesta asti, ja se on tottunut hyvin myös minun asettumiseeni talouden naisedustajaksi. Niilon otimme yhdessä syksyllä 2008. Se oli silloin n. 1,5-vuotias. Kissaherrat ovat tottuneet toisiinsa hyvin, vaikka alussa pitikin sähistä ja parkua. Nyt ne ovat jo hyviä kavereita, mitä nyt ottavat silloin tällöin poikamaisia painiotteluja. Molemmat ovat aika järeän kokoisia kavereita, vaikka Otolla onkin alkanut ikä vähän kadottaa lihasmassaa ja sen paino on viime aikoina vähän pudonnut. Kisut ovat meille rakkaita perheenjäseniä ja ne pyörivät mukana kaikissa arjen hommissa.

Nämä kuvat olen ottanut Israelissa Tel Avivissa poikaystäväni isän luona. Hän on todellinen viherpeukalo ja onnistunut luomaan pienelle pihalleen ihanan "salaisen puutarhan". Vaikka Suomessa ei ole ilmaston puolesta samanlaisia mahdollisuuksia kasvattaa viherkasveja, toivoisin saavani luotua kotiini vähän tämän tyylistä tunnelmaa.

Olen vielä aika huono näiden valokuvien postaamisessa ja asettelussa, toivon mukaan kehityn paremmaksi! Koittakaa kestää! :)

6 kommenttia:

 1. Ihan hyviä kuviahan sulla on! Ja kun pitää blogia,ja laittaa kuvia,niin se taito vaan paranee.Ihania kuvia kisuista;Ottokin tosi hyvältä näyttää tuossa kuvassa;ikävä! Yossin puutarha täällä Tel Avivissa onkin tosi ihana!

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia! Totta, kyllä tuo kuvien asettelun taito vielä varmaan hajaantuu. Nyt vaan tuntuu, että kun kirjoitan, kuvat menevät aina ihan väärään paikkaan tai katoavat kokonaan. Teen ehkä jotain väärin? Yossin puutarha on tosiaan aivan ihana, kumpa Suomessakin olisi niin lämmintä, että voisi parvekkeella pitää ympäri vuoden viherkasevja!

  VastaaPoista
 3. Vastavierailulla! Kivaa jos tulee lisää viherkasviblogeja, niitä on tosi vähän! Sinulla on tosi haasteellinen kämppä, jos verhotkin ovat usein kiinni. Ehkä pitäisi hankkia voimakkaita kasvivaloja?

  VastaaPoista
 4. Hei jokke, mukavaa kun kävit! :) Kasvivalot voisivat olla yksi vaihtoehto. Sitten kun keksisin vielä jonkun keinon, millä pitää nuo kisut poissa kasveista. Ensiapuna ajattelin kokeille suihkutella kasvien lehdille vettä, johon on sekoitettu sitruunamehua. Toivon mukaan siitä ei ole kasveille haittaa...

  VastaaPoista
 5. Hei Virvatuli, tulin vastavierailulle. Ihania kissoja teillä, Otto on ihan samannäköinen kuin äitini kissa, vaikka se onkin ihan vain maatiaskissa. Kissat on kyllä parhaita :) Meidän ainakin.

  VastaaPoista
 6. Hei vaan Onnenomenia, kiva kun piipahdit lukemassa! :) Kissat ovat aivan ihania. Lapsena olin vähän enemmän koiraihminen ja koiran hankinta on kyllä edelleen suunnitelmissa, mutta olen kyllä aivan hurahtanut myös kissoihin nykyään! :)

  VastaaPoista