perjantai 18. kesäkuuta 2010

Anopinkielen kasvuaAiemmin keväällä onnistuin lähes tappamaan anopinkielen, jonka sain veljeltäni. Blogasin siitä aiemmin keväällä, ja silloin se oli väriltään lähes valkoinen, kun oli ollut valottomassa vaatehuoneessa. Nyt tuo kaveri kuitenkin on lähtenyt ihan uuteen kasvuun ja uusia lehtiä pukkaa koko ajan. Lehdet ovat edelleen aika vaaleita, koska kasvi on makuuhuoneessamme, jonne ei paljon valoa tule. Olisi kiva laittaa se paremmalle paikalla ja ehkä se kasvaisikin paremmin, mutta nuo kissat, nuo kissat.. Ne olisivat ihan heti sen kimpussa, joten sen on pakko nyt tyytyä oloonsa tuolla hämärässä katonrajassa kaapin päällä.

Belgiassa ollessani törmäsin muuten tällaiseen puuhun, joka on mielestäni aivan kuin tällipaju Harry Pottereista! Tuollainen voisi olla kiva omallakin pihalla (jos joskus on omaa pihaa) :)
Eilen laitoin "uudet" verhot makuuhuoneeseen, ilme muuttui ihan kokonaan. Tykkään kyllä kovasti! Kuva tosin on vähän huono, mutta antaa ehkä jotain suuntaa. Nuo verhot olivat vanhassa asunnossani, ja nyt laitoin ne toistaiseksi ikkunaan tähän yhteiseen asuntoon. Uusia vähän pimentävämpiä verhoja koitamme metsästää nyt kesän aikana.

4 kommenttia:

 1. Anopinkieli onkin aivan ihme epeli. Se sinnittelee usein hengissä aivan käsittämättömissä olosuhteissa. Kyllä sitä voisi valoisassakin pitää, jospa joskus vielä lykästää.

  VastaaPoista
 2. Hei Jokke ja kiitos paljon kommentista! Tosiaankin aika ihmeellinen kasvi. Se oli täysin valottomassa tilassa monta kuukautta, ja sitten kun istutin sen, niin uusia lehtiä oli alkanut puskea. Vanhat isot lehdet kuolivat pois, mutta juuret ovat säilyneet elinvoimaisina ja sieltä nuo uudetkin saavat kasvuunsa voimaa. Toivon, että olisi joskus paikka, jossa sitä voisi pitää valoisammassa, mutta tällä hetkellä sellaista ei asunnosta löydy. Lattialla tai matalammalla hyllylläkään sitä ei voi pitää, koska nuo sen lehdet ovat aivan ehdotonta herkkua toiselle katillemme! :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kun blogisi on taas aktiivinen!

  VastaaPoista
 4. Liiolii, tosi kiva kun kävit vierailulla!:) Koitan nyt taas vähän aktiivisemmin päivitellä...

  VastaaPoista