maanantai 5. huhtikuuta 2010

Kissojen päiväunia ja uusi kukkateline

Loma lähenee loppuuaan, mikä on ikävää. Tuntuu, ettei neljä vapaapäivää riitä lataamaan akkuja, varsinkin kun tänäänkin väsäsimme vähän opiskelukaverin kanssa opinnäytetyötä.

Eilen kävimme vanhempieni luona pääsiäispäivällisellä ja toin mukanani vähän tuliaisia kotiin. Sain äidiltäni vanhan kukkatelineen, jota hän ei enää käytä. Ei ehkä mikään maailman kaunein ilmestys, mutta aion laittaa siihen vielä paljon erilaisia vihrekasveja.


Tältä olkkarimme/tupakeittiömme näyttää "uuden" kukkatelineen kanssa:

Sain myös mukaani pistokkaita peikonlehdestä sekä kumipuusta (ficus). Ne ovat nyt maljakoissa juurtumassa. Peikonlehden olisi kai voinut saman tien lykätä multaankin, mutta kotona ei nyt sattunut olemaan tarpeeksi multaa ja kaupaut ovat pääsiäisenä kiinni. Tuo peikonlehti on itse asiassa omani, mutta se on ollut jo muutaman vuoden vanhempieni luona saamassa valohoitoa. Edellisessä asunnossani tuli eräänä kesänä julkisivuremppa ja vein kaikki silloiset vihrekasvini silloin vanhemmilleni. Myös ficus on alunperin minun, mutta olin kokonaan unohtanut sen olemassaolon.

Tämän viikon tavoitteena on saada hankittua muutama uusi viherkasvi tuohon kukkatelineeseen (ainakin haluaisin hankkia rönsyliljan, se taitaa olla tosi helppo viherkasvi) ja istuttaa ainakin peikonlehti.


Tähän loppuun on vielä pakko laittaa muutama kuva noista meidän maukuvaisista! Kisut nukkuivat tänään niin söpön näköisesti päiväunia yhdessä, että napsimme poikaystävän kanssa niistä kilpaa kuvia. Ja yhdessä kuvassa Niilo poseeraa niin suloisesti (vaikka Oton pää vähän onkin heilahtanut), etten voinut vastustaa kiusausta ja olla laittamatta kuvaa tänne! :)

4 kommenttia:

 1. Kiva tuo uusi kukkateline,toivottavasti kisut antavat sen olla rauhassa.
  Ihanat kuvat kisuista,mulla onkin niitä jo ikävä!

  VastaaPoista
 2. Heippa Yaelian! Ainakin tähän asti ovat jättäneet telineen rauhaan, eivät ole oikeastaan käyneet edes ihmettelemässä. Saa nähdä mitä tapahtuu, kun saan hankittua lisää kasveja ja laitettua niitä myös alemmille tasoille...

  VastaaPoista
 3. Oho miten korkea teline. Se on kyllä aika kaukana ikkunasta... etenkin ylähyllyt näyttävät aika pimeiltä. Peikonlehti pärjää aika vähällä valolla, mutta ei sitten ehkä tee reikäisiä lehtiä. Toivottavasti kissat uskovat, että se ei ole kiipeilyteline.

  VastaaPoista
 4. Jooh, se on aika korkea, mikä on meillä tosi hyvä. Tähän asti kissat on pysyneet poissa ja kasvit ovat saaneet olla rauhassa. Käytännön kannalta ei tällä hetkellä ole oikein mahdollista saada telinettä lähemmäs ikkunaa (olisin halunnut sen ihan ikkunan viereen,mutta kämpän pohjaratkaisu ja ikkunoiden ja tuuletusventtiilien tosi paha vetoisuus ratkaisivat asian). Aika vähän saavat tosiaan valoa, täytyy ehkä kokeilla vähän erilaisia verhoratkaisuja myös, että saisivat enemmän valoa. En vain haluaisi kovin ohuita ja vaaleita verhoja, eivät oikein sovi meidän tyyliin! :D Katselen, jos kesämmällä saisin hankittua jonkunlaisen kukkatelineen, jonka saisi lähemmäs ikkunaa. Kämppämme vaan on tosi pimeä, se on harmi! :(

  VastaaPoista